HTML

Hírek a mihályi Dőry-kastélyról

Hírek a Dőry-kastély felújításáról, aktuális rendezvényeinkről, fontos eseményekről.

Friss topikok

Linkblog

Az Önkormányzat felügyeli a kastélyt

2011.09.29. 18:56 Dőry-kastély

 A Nemzeti Vagyonkezelő átadta az üzemeltetési jogot a mihályi önkormányzatnak, ezzel megoldódni látszik a kastélypark gondozása. Magának az épületnek a sorsa azonban továbbra sem tűnik kielégítőnek, a magas felújítási költségeket a falu nem tudja állni, az államtól pedig nem kapunk pénzt rá, ez tuti. Így továbbra is pusztul. Az egy pozitívum, hogy most talán be tud jutni, aki akar, elég gyakran van nyitva a kapu, ha nincs, akkor keressétek a mihályi önkormányzatot a lehetőségért:  06 96/ 253-554.

Szólj hozzá!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz került a kastély

2011.01.26. 09:59 Dőry-kastély

Az MNV Zrt.-nek adta át a KÖH a kastély vagyonkezelői jogát 2010. dec. 18-án. Az MNV Zrt. az üzemeltetési jogot tovább fogja adni. Ez ügyben tárgyal a Mihályi Önkormányzattal és más befektetőkkel is. A kastély jövőbeni funkciójáról egyelőre nem tudok.

Szólj hozzá!

Címkék: dőry kastély mihályi

Bizonytalan a kastély sorsa

2009.11.19. 11:13 Dőry-kastély

Kedves Látogatóink!

Sajnos, mint már annyiszor, nehéz időszak köszöntött a Dőry-kastélyra! A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal átadná az épület kezelését. Hogy kinek, az egyelőre nem publikus. Ami biztos, hogy továbbra is állami tulajdonban marad. Az átadás-átvétel folyamata elhúzódik, addig a felújítása sem folytatódik. Kérem a látogatókat, mivel a gondnokolás is szünetel, keressenek fel telefonon, ha meg szeretnék nézni. A honlapon minden elérhetőséget megtalálnak: www.mihalyi.eoldal.hu

Továbbra is várom Önöket, keressék a kastélyt, és bízzunk a jobb sorsában! Nati

Szólj hozzá!

Címkék: kastély műemlékvédelem dőry kastély mihályi

Elkészült a Dőry Emlékszoba

2009.09.14. 18:41 Dőry-kastély

 A Dőry Máriától kapott családi fotókból új kiállítás nyílt. A toronyszobában, ahol kislány korában lakott, felkerültek a falra az 1920 körül készült képek. Szép új keretekben, a régi pompájukban. Ezt mindenkinek látni kell! Hálás köszönet Máriának és családjának a felbecsülhetetlen értékekért.  .KN-

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás dőry kastély mihályi dőry

Illusztris látogatók a kastélyban

2009.07.30. 16:03 Dőry-kastély

 Egyik ámulatból a másikba estem a közelmúltban. Előbb a Barthodeiszky család leszármazottai keresték fel a kastélyt. Két alkalommal is jártak itt, rendkívül kedvesek voltak és sok értékes dokumentummal láttak el. Ennek eredményeként már látható a Barthodeiszky családról készült két tabló a Családtörténeti kiállításon. Köszönöm nekik a segítséget. 

 Két napja pedig a kastély utolsó urának, Dőry Miklósnak a lánya, Dőry Mária látogatott meg a családjával. 92 éves korában, Lengyelországból érkezett, azért, hogy láthassa a kastélyt, ahol kislányként élt. Nagyon boldog volt, hogy annyi év után valakivel magyarul beszélhetett. A kedves, jó egészségnek örvendő idős hölggyel felejthetetlen élmény volt találkozni. Megajándékozta a kastély gyűjteményét szép régi családi fotókkal, amelyeket hamarosan szintén kiállítok a többi családi tabló mellett. Örvendek, hogy találkozhattam vele és családjával, nem felejtem.

Szólj hozzá!

Címkék: család kastély mihályi dőry

Bővült a Családtörténeti kiállítás

2009.07.16. 11:03 Dőry-kastély

Elkészült a Barthodeiszky családról két ismertető tabló, ami a Családtörténeti kiállítás részeként már látható a Dőry-kastélyban. Köszönöm a család és személyesen Aczél Balázs ehhez nyújtott segítségét.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítások dőry kastély mihályi barthodeiszky

Átköltözött a blogunk!

2009.05.12. 11:43 Dőry-kastély

Sajnos a blog költözése miatt a korábbi hírek már nem olvashatók! De úgyis az újdonságok érdekelnek mindenkit :))) Aki még nem járt itt, annak elmondom, hogy ez a blog hivatott tudósítani a mihályi Dőry-kastély aktualitásairól, az itt zajló felújítási munkákról és minden érdekességről.

A legújabb dolgok:

Április 17-től látogatható a kastély, várhatóan júliusig. Akkor folytatódik az épület külső helyreállítása. Ez jelenti majd az épület vizesedését megakadályozó szivárgók megépítését, a lábazati kövek felhelyezését és a járda javítását. De addig várjuk a látogatókat hétfőtől péntekig 8 - 15 óráig, hétvégén bejelentkezés szükséges. Látogatható a földszinten az új kiállítóterem a "Mustra 2008" kiállítással és információs anyagokkal, az emeleten pedig a helytörténeti kiállítás a Dőry-teremben és az Erzsébet-terem. Utóbbiban helyeztük el a családtörténeti kiállítást. Szintén nyitvatartási időben látogatható a park.

Üdvözlettel: Kovács Natália, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal.

Szólj hozzá!

Címkék: felújítás műemlékvédelem kiállítások dőry kastély mihályi

süti beállítások módosítása