HTML

Hírek a mihályi Dőry-kastélyról

Hírek a Dőry-kastély felújításáról, aktuális rendezvényeinkről, fontos eseményekről.

Friss topikok

Linkblog

Illusztris látogatók a kastélyban

2009.07.30. 16:03 Dőry-kastély

 Egyik ámulatból a másikba estem a közelmúltban. Előbb a Barthodeiszky család leszármazottai keresték fel a kastélyt. Két alkalommal is jártak itt, rendkívül kedvesek voltak és sok értékes dokumentummal láttak el. Ennek eredményeként már látható a Barthodeiszky családról készült két tabló a Családtörténeti kiállításon. Köszönöm nekik a segítséget. 

 Két napja pedig a kastély utolsó urának, Dőry Miklósnak a lánya, Dőry Mária látogatott meg a családjával. 92 éves korában, Lengyelországból érkezett, azért, hogy láthassa a kastélyt, ahol kislányként élt. Nagyon boldog volt, hogy annyi év után valakivel magyarul beszélhetett. A kedves, jó egészségnek örvendő idős hölggyel felejthetetlen élmény volt találkozni. Megajándékozta a kastély gyűjteményét szép régi családi fotókkal, amelyeket hamarosan szintén kiállítok a többi családi tabló mellett. Örvendek, hogy találkozhattam vele és családjával, nem felejtem.

Szólj hozzá!

Címkék: család kastély mihályi dőry

A bejegyzés trackback címe:

https://dory-kastely.blog.hu/api/trackback/id/tr351277880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása